Zadar – nekad i sad

Zadar – nekad i sad

(15 godina kasnije…)

Ovih dana naša poslovnica Zadar proslavila je 15. godišnjicu poslovanja.

Ne tako daleke 2003. godine krenuli smo u avanturu koja traje još i danas i koja će se, uvjereni smo, nastaviti dok ne nadodamo barem još jednu nulu na broj 15.

Krenuli smo te 2003. godine u, slobodno možemo reći,  slabo poznato područje suhe gradnje i njene prednosti nad klasičnom gradnjom, ali puni entuzijazma i pozitivne energije.

U ovih 15 godina ponosni smo što smo bili ponekad direktni, ponekad indirektni sudionik u preobrazbi vizure grada Zadra i njegove okolice, što smo približili kupcima i izvođačima građevinskih radova sve blagodati i prednosti sustava suhe gradnje i uveli ih u taj čarobni svijet.

Suha montažna gradnja pruža niz prednosti. Gipsani građevinski materijal u potpunosti mijenja uobičajene forme, funkcije i elemente prostornog uređenja.

Suha gradnja je s razlogom postala sinonim za brzu, sigurnu i kvalitetnu gradnju eksterijera i interijera. Kvalitetna izvedba, te brza i suha montaža koja ne iziskuje dodatno vrijeme za sušenje konstrukcije, bitni su faktori koji svjedoče ubrzanom tempu života i rada.

U ovih 15 godina Zadar je postao sveučiišni grad, studenti i profesori dobili su nove prostorije za život i rad, saživio je novi studentski Kampus, proširuju se športski sadržaji u Športskom Centru Višnjik, grade se nove škole i vrtići, niknuli su neki novi gradski kvartovi, ugostiteljsko-hotelijerska ponuda na najvećoj je razini do sada, napokon imamo modernu i funkcionalnu luku Gaženicu

…ljudi se vraćaju u Zadar

…život je lijep

…a mi smo presretni što smo bar malo sudjelovali u toj preobrazbi.

Neka nam je sretnih idućih STO PEDESET!