Pravilnik o zaštiti privatnosti

Pravilnik o zaštiti privatnosti

1. Pregled zaštite podataka

Općenito

U nastavku se nalazi jednostavan pregled onoga što se događa s vašim osobnim podacima prilikom posjete našoj internetskoj stranici. Osobni podaci su svi podaci pomoću kojih je moguća vaša osobna identifikacija. Detaljne informacije o predmetu zaštite podataka možete naći u nastavku pod naslovom Politika zaštite osobnih podataka.

Prikupljanje podataka na našoj internetskoj stranici

Tko je odgovoran za prikupljanje podataka na ovoj internetskoj stranici?

Podatke prikupljene na ovoj internetskoj stranici obrađuje operator internetske stranice. Podatke za kontakt s operatorom možete pronaći u obaveznoj zakonskoj obavijesti na našoj internetskoj stranici.

Kako prikupljamo vaše podatke?

Neki se podaci prikupljaju kad nam ih vi sami date. To bi mogli biti, na primjer, podaci koje upisujete u obrazac za uspostavu kontakta.

Ostale podatke prikupljaju automatski naši IT sustavi prilikom vaše posjete našoj internetskoj stranici. To su prvenstveno tehnički podaci kao na primjer preglednik i operativni sustav koje koristite ili podaci prilikom vašeg pristupanja stranici. Ti se podaci prikupljaju automatski čim uđete na našu internetsku stranicu.

Za što koristimo vaše podatke?

Dio podataka se prikuplja kako bi se osiguralo pravilno funkcioniranje internetske stranice. Ostali podaci mogu se koristiti za analizu načina na koji posjetitelji koriste stranice.

Kakva su vaša prava vezano na vaše podatke?

Uvijek imate pravo besplatno zatražiti informacije o vašim pohranjenim podacima, njihovu porijeklu, njihovim primateljima te svrsi za koju su prikupljeni. Također imate pravo zatražiti njihovo ispravljanje, blokiranje ili brisanje. U bilo kojem trenutku možete nam se obratiti putem adrese navedene na zakonskoj obavijesti u slučaju da imate bilo kakva dodatna pitanja o zaštiti privatnosti i zaštiti podataka. Također možete podnijeti prigovor nadležnim regulatornim tijelima.

2. Opće informacije i obavezne informacije

Zaštita podataka

Operatori ove internetske stranice shvaćaju vrlo ozbiljno zaštitu vaših osobnih podataka. Mi vaše osobne podatke smatramo povjerljivima u skladu sa zakonskim odredbama o zaštiti podataka i ovom Politikom zaštite osobnih podataka.

Ukoliko koristite ovu internetsku stranicu, razni elementi osobnih podataka bit će prikupljeni. Osobni podaci su svi oni podaci pomoću kojih je moguća vaša osobna identifikacija. U ovoj Politici zaštite osobnih podataka objašnjeno je koje informacije prikupljamo te za što ih koristimo. Također je objašnjeno kako se to događa i u koje svrhe.

Molimo da imate na umu da podaci koji se prenose putem interneta (na pr. putem komunikacije elektronskom poštom) mogu podlijegati povredama sigurnosti. Nije moguća potpuna zaštita vaših podataka od pristupa treće strane.

Obavijest o strani odgovornoj za ovu internetsku stranicu

Strana odgovorna za obradu podataka na ovoj internetskoj stranici je:

Dražan Dajak
HR-10255 Zagreb-Gornji Stupnik
Gospodarska cesta 9

Telefon: +385 16 530 856
E-mail: zagreb@baustoff-metall.com

Odgovorna strana je fizička ili pravna osoba koja sama ili zajedno s drugima odlučuje o svrhama i načinima obrade osobnih podataka (imena, adrese elektronske pošte, itd.).

Opoziv vašeg pristanka na obradu vaših podataka

Mnoge operacije obrade podataka moguće su samo uz vaš izričit pristanak. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku s naknadnim učinkom. Za ovaj zahtjev dovoljna je samo neslužbena e-mail poruka. Podaci obrađeni prije nego smo zaprimili vaš zahtjev mogu biti zakonski obrađeni.

Pravo na ulaganje prigovora regulatornim tijelima

Ukoliko je došlo do povrede zakonskih odredbi o zaštiti podataka, osoba na koju se ova povreda odnosi može uložiti prigovor nadležnim regulatornim tijelima. Nadležno regulatorno tijelo za pitanja koja se odnose na zakonske odredbe o zaštiti podataka jest dužnosnik za zaštitu podataka njemačke države u kojoj se nalazi sjedište naše kompanije. Popis dužnosnika za zaštitu podataka te pojedinosti kako s njima stupiti u vezu nalaze se na slijedećem linku: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html.

Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo da podaci koje smo obraditi na temelju vašeg pristanka ili kao izvršenje ugovora budu automatski dostavljeni vama ili trećoj strani u standardnom strojno čitljivom formatu. Ukoliko zahtijevate izravni prijenos podataka drugoj odgovornoj strani, to je moguće učiniti samo ukoliko je tehnički izvedivo.

Informiranje, blokiranje, brisanje

Kako je zakonom dopušteno, imate pravo biti u bilo kojem trenutku besplatno informirani o bilo kojim vašim osobnim pohranjenim podacima te o njihovu porijeklu, primateljima i svrsi za koju su obrađivani. Također imate pravo na ispravak, blokiranje ili brisanje ovih podataka. Ukoliko imate dodatnih pitanja na temu osobnih podataka, možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku putem adrese navedene u našoj zakonskoj obavijesti.

Protivljenje slanju promotivnih e-mail poruka

Ovime izričito zabranjujemo korištenje kontakt podataka objavljenih u kontekstu uvjeta zakonske obavijesti na internetskoj stranici za slanje promotivnih i informativnih materijala koji nisu izričito zatraženi. Operator internetske stranice zadržava pravo poduzeti određene zakonske mjere u slučaju primitka neželjenog promidžbenog materijala, kao što je neželjena e-poruka (spam).

3. Prikupljanje podataka na našoj internetskoj stranici

Dnevnik rada servera

Pružatelj usluga smještaja i održavanja internetskih stranica automatski prikuplja i pohranjuje informacije koje nam vaš preglednik automatski odašilje u dnevniku rada servera. To su:

  • Vrsta i verzija preglednika
  • Operativni sustav koji koristite
  • Indikator URL-a (Referral URL)
  • Ime računala priključenog na mrežu (Host name)
  • Vrijeme zahtjeva servera
  • IP adrese

Ovi se podaci neće kombinirati s podacima iz drugih izvora.

Osnova za obradu podataka je članak 6 (1) (b) Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka, koji dozvoljava obradu podataka za potrebe izvršenja ugovora ili za mjere koje prethode ugovoru.

Obrazac za stupanje u vezu

Ukoliko odlučite poslati nam pitanja putem obrasca za stupanje u vezu, prikupit ćemo podatke koje ste upisali u obrazac, uključujući i podatke za kontakt koje ste dali, kako bismo odgovorili na vaše pitanje kao i na sva pitanja koja bi mogla uslijediti. Ove informacije ne dijelimo bez vaše dozvole.

Stoga ćemo sve podatke koje upišete u obrazac za stupanje u vezu obraditi samo uz vaš pristanak prema članku 6 (1)(a) Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku s naknadnim učinkom. Za ovaj zahtjev dovoljna je samo neslužbena e-mail poruka. Podaci obrađeni prije nego smo zaprimili vaš zahtjev mogu biti zakonski obrađeni.

Podatke koje ste dali na obrascu za stupanje u vezu zadržat ćemo dok ne zatražite njihovo brisanje, opozovete svoj pristanak za njihovu pohranu ili kad svrha njihove pohrane prestane postojati (na pr. nakon ispunjenja vašeg zahtjeva). Sve obavezne zakonske odredbe, posebno one koje se odnose na obavezno zadržavanje podataka, ostaju nepromijenjene djelovanjem ove odredbe.

Obrada podataka (podataka o klijentu ili ugovoru)

Prikupljamo, obrađujemo i koristimo osobne podatke samo onoliko koliko je potrebno da bismo utvrdili ili modificirali zakonske odnose s nama (glavni podaci). To se radi na temelju članka 6 (1) (b) Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka, koji dozvoljava obradu podataka za potrebe izvršenja ugovora ili za mjere koje prethode ugovoru. Prikupljamo, obrađujemo i koristimo vaše osobne podatke prilikom pristupanja našoj internetskoj stranici (podaci o korištenju) samo onoliko koliko je potrebno kako bismo vam omogućili pristup našoj usluzi ili kako bismo vam ju naplatili.

Prikupljeni podaci o klijentima se brišu nakon ispunjenja narudžbe ili prestanka poslovnog odnosa. Zakonski rokovi za zadržavanje ostaju nepromijenjeni.

4. Plugin-ovi i alati

Google web fontovi

Za ujednačen prikaz fontova, ova stranica koristi web fontove koje donosi Google. Kad otvorite stranicu, vaš preglednik učitava tražene web fontove u privremenu memoriju vašeg preglednika kako bi ispravno prikazao tekstove i fontove.

Kad pozovete stranicu naših internetskih stranica koja sadrži socijalni plugin, vaš preglednik se izravno povezuje sa serverima Gogglea. Na taj način Google saznaje da je našoj internetskoj stranici pristupljeno putem vaše IP adrese. Koristimo Google web fontove u interesu ujednačenog i privlačnog prikaza naše internetske stranice. To predstavlja opravdan interes prema članku 6 (1) (f) Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka.

U slučaju da vaš preglednik ne podržava web fontove, vaše računalo koristi standardni font.

Dodatne informacije o postupanju s korisničkim podacima mogu se pronaći na https://developers.google.com/fonts/faq and in Google’s privacy policy at https://www.google.com/policies/privacy/.

Google Maps

Ova stranica koristi servis karata Google Maps preko API, kojeg pokreće Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD.

Da biste koristili Google Maps potrebno je sačuvati vašu IP adresu. Ova se informacija obično prenosi serveru Googlea u SAD gdje se pohranjuje. Pružatelj usluge ove stranice ne može utjecati na ovakav prijenos podataka.

Korištenje Google Maps-a je u interesu izrade naših Internetskih stranica privlačnima i olakšavanja lociranja mjesta koja navodimo na svojim internetskim stranicama. To predstavlja opravdan interes prema članku 6 (1) (f) Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka.

Dodatne informacije o postupanju s korisničkim podacima mogu se pronaći u Izjavi Googlea o zaštiti osobnih podataka na https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.